keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Junior Winner Nikke

Emäntä oli ilmoittanut Niken ja Kapun Kuopioon näyttelyyn 13.-14.4.2013, joten edellinen perjantai meni tuunatessa ja pakatessa. Isäntä auttoi pakkaamisessa ja autokin tankattiin täyteen.
Lauantaina aamuyöllä emäntä heräsi silmät ristissä ja puoli neljän aikoihin alkoi ajomatka. Matka Kuopioon oli pitkä, pimeä ja sateinen. Ottipa emäntä puolen tunnin tirsat autossa puolessa välissä matkaa!
Kuopioon päästiin siten perille, että eläinlääkärin tarkastusta oli jäljellä enää puoli tuntia, joten hyvin oli aikaa vielä jäljellä. Tarkastuksesta läpäistyttyä etsin kissojen numeroidut paikat ja jätin pojat siihen hetkeksi. Sitten alkoikin muutamat roudaukset autosta pois eli sturdi pojille, ruokaa, juomaa, penkki, pesä jne ja emännällekin syömistä ja juomista.
Ennen arvostelun alkua ehti emäntä tehdä hiukan ostoksia ja mukaan tarttuikin kissanhiekkaa, märkäruokaa ja pari uutta huiskaa. :)
Nikke kävi ennen Kapua arvostelussa. Nikke sai tulokseksi EX1 ja Kapulle tuli sertifikaatti, minkä jälkeen sitten odotettiin tuomarin paras valintoja. Nikke hurmasi tuomarin valinnassa ja pääsi päivän päätteeksi vielä loppukilpailuun kisaamaan. Loppukilpailussa Nikellä ja kilpakumppanilla meni tuomariäänet tasan, joten jännitystä piisasi kahta kauheammin. Ratkaiseva tuomari valitsi voittajaksi Niken. Jippii!
Näyttelyn päätyttyä pojat kuljetusboxiin ja auton keula kohti hotellia, joka oli ihan parin minuutin päästä näyttelypaikasta.
Ilta meni hotellissa poikien kanssa leikkien ja oleskellen. Piipahti emäntä jopa hotellin ravintolassa syömässä, jottei päivän ruoat olisi ihan karkiksi menneet.

Sunnuntaina ennen aamupalaa autoon meni kaikki muut kamppeet paitsi pojat ja kuljetusboxit ja maittavan aamupalan jälkeen suunta kohti näyttelypaikkaa. Siellä Nikke ja Kapu sturdiin odottamaan arvosteluja. Tällä kertaa oli tuomarin lisäksi rinnakkaisarvostelu, joten pojat kävivät kahdesti arvostelussa. Ensin oli Kapun vuoro tuomarilla ja vasta sitten Niken. Rinnakkaisarvostelussa he kävivät päinvastoin. Rinnakkaisarvostelun tuloksista en tiedä, mutta Kapulle tuomarilta sertifikaatti ja Nikke sai tulokseksi EX1 ja tuomarin paras-valintaan kutsuminen. Kyllä oli emännällä sydän syrjällään, kun tuomari Niken valitsi parhaimmaksi nuorekseen, koska tämä oli Niken viides voitto ja siten Nikestä tuli Junior Winner. Mahtavaa! Emäntä siinä onnen kyyneleitä tirautti ja loppupäivä menikin hiukan sumussa. Ennen loppukilpailua emäntä pakkasi auton mahdollisimman valmiiksi, jotta loppukilpailun jälkeen saataisiin auto nopeasti startattua ja päästäisiin kotia kohti ajamaan. Loppukilpailussa Nikke esiteltiin ja samalla kuulutettiin, että pojasta tuli tällä voitolla Junior Winner. Aivan huikeaa! Vieläkin on emäntä ihan huuli pyöreänä.

Kiitos ihanalle kasvattajalle Nikestä, kaikille tuomareille ja assistenteille.

Aivan mahtava reissu siis Kuopiossa. Kotimatka meni oikein hyvin parin pysähdyksen voimin ja kotia lähestyttäessä, Nikke ja Kapu varmasti aavistivat kodin olevan lähellä, alkoi hirmuinen huutelu. Kotona sitten pojat ensimmäisenä autosta pois ja niin Nikke ja Kapu kertoivat Jaskalle ja Haadekselle viikonlopun kuulumiset, kun emäntä ja isäntä tyhjensivät autoa. Mikä viikonloppu!


Kuva: Mirka Vanhanen


1 kommentti: