lauantai 3. maaliskuuta 2018

Hierontaa!

No niin, nyt on Kapu käynyt kahdesti hierottavana. Hierontaa eläinlääkärimme suositteli yhdeksi vaihtoehdoksi akupunktion tai osteopaatin sijasta. Emäntä valitsi näistä vaihtoehdoista hieronnan ensiavuksi Kapun kankeaan liikkumiseen. Kapuhan on jo jonkin aikaa jättänyt kiipeilypuissa makoillut päiväohjelmastaan pois ja tyytynyt makoilemaan lämpöpesässä/-matolla vähän matalammalla. Askellus oli myös jäykähköä ja kovin "vanhan" oloista. Joten eläinlääkäriltä gabapentiinilääkitys aloitettiin pari viikkoa sitten. Siihen asti selvittiin pelkällä nivelravintolisävalmisteella. Tämä lääkitys on auttanut liikkumiseen oikein hyvin.



Hieronnassa olemme käyneet siis kahdesti ja Kapu on ollut hierottavana oikein mallikelpoinen. On kyljellään pysynyt todella hyvin, ilman väkipakkoa. Emäntä on pitänyt tassusta kiinni ja tukenut asentoa, jotta hieronta onnistuisi. Kapu on tyypilliseen tapaansa jutellut paljon ja ensimmäisellä kerralla sähähtikin!



Ensimmäisellä kerralla lihakset olivat kivikovat ja toisella kerralla syvempiä hierontatekniikoita pystyttiin hyödyntämään, kun lihakset olivat pehmenneet.



Kapun alla on sähköinen lämpömatto, oma viltti ja päällä mikrossa lämmitetty kauratyyny. Kapu on ollut hyvin vastaanottavainen hieronnalle ja on alkanut liikkumaan sujuvammin ja jopa venyttelee takajalkojaan!



Hieronnassa Kapun tapauksessa käännetään toiselle kyljelle ja käsitellään vasenpuoli niskasta alkaen takareiteen. Sitten puolen vaihto ja sama toiselle puolelle. Kapulle ainakin toistaiseksi vasen puoli on ns. pahempi ja sitä puolta hierottaessa on äänekkäämpi. Oikeaa kylkeä käsiteltäessä osaa enemmän nautiskella. Mutta ajan kanssa varmasti vasenkin puoli antaa periksi. :)



Kuvat emännän ottamia.


Hierontaa tullaan jatkamaan ainakin kuukauden verran, kerran viikossa ja jatkossa kerran kuussa.

Hierontaa Kapu saa Animal Academyssä. Suosittelemme!

http://www.animalacademy.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti