maanantai 5. maaliskuuta 2012

Meillä on Junior Winner!!

Olimme 3.-4.3.2012 Kirkkonummella kissanäyttelyssä yhdessä Haadeksen ja Kapun kanssa. Jaska oli kotosalla isännän kanssa. Emäntä siis yksin huristeli välimatkaa.
Lauantaina molemmat pojat olivat samalla tuomarilla, joten näyttelyn kulkua oli helppo seurata. Haadeksen vuoro koitti aiemmin ja sertin sai tuomarilta. Kapu oli tuomarilla viimeisenä (kuten yleensäkin) ja kutsu molemmilla tuli Tuomarin paras-valintaan. Kapun matka Tuomarin paras-valinnasta jatkui loppukilpailuun ja taas sai emäntä jännittää sydän syrjällään. Niin siinä kävi, että Kapu voitti! Päivä oli pitkä ja vasta ennen iltakahdeksaa olimme kotona. Suomen Kissaliitto palkitsi vuoden 2011 menestyneitä kissoja samana päivänä.
Sunnuntaina sitten olikin hässäkkää, kun oli pojilla vielä tuomarioppilaan pöydällä käynti. Kapu pääsi ensimmäisen tuomarioppilaan pöydälle. Arvostelu on tuomarioppilaan kanssa samanlainen kuin "oikean" tuomarin pöydällä. Tuomarioppilas ei voi kertoa oman Tuomarin paras-valintojen tuloksia julki ja arvostelusetelit jäävät saamatta. Sitten oli Haadeksen vuoro tuomarilla ja sertin kanssa sieltä lähes suoraan tuomarioppilaan pöydälle. Molemmat olivat Tuomarin paras-valinnoissa mukana sekä tuomarilla että tuomarioppilaalla. Kapu pääsi Tuomarin paras-valinnoissa loppukilpailuun ja nyt sai emäntä (ja isäntä kotosalla) jännittää super-super paljon. Kyseessä oli nimittäin mahdollisuus Junior Winner-titteliin, jos voitto tulisi. Junior Winner-titteliin tarvitaan viisi BIS-voittoa pentu-/nuortenluokissa. Kapulla oli tähän mennessä neljä BIS-voittoa. Tuomarin paras-valinnan jälkeen soitto kasvattajalle ja sieltä luurin päästä kasvattajakin jännitti sydän syrjällään. Paneelijärjestys oli normaalista poikkeava eli ensin käytiin kategorioittain pennut ja sitten oli kategorioittain nuoret. Eli ensin I kategoria, sitten II, sitten III ja lopuksi IV. Onneksi Kapun kategoria oli suht pian, niin ei tarvinnut koko paneelin loppuun asti jännittää. Sitten oli Kapun kategorian nuorten paneelivuoro ja sitten jännitettiin... Ensin kuulutettiin tuomarioppilaan ääni, joka meni Kapulla ja sitten kuuluttaja kuulutti tuomariäänienkin menneen samalla kissalle eli Kapulle. JEE!!! Emäntä kiireen vilkkaan kertomaan kuuluttajalle, että kissasta tuli näin ollen Junior Winner, minkä kuuluttaja kuuluttikin ja sitten kipinkapin hakemaan Kapua assistentilta. Voi poikaa! Emäntä oli onnessaan ja Kapukin oli onnessaan päästessään takaisin näyttelyhäkkiin Haadeksen luo. Tämän jälkeen soitto isännälle ja kasvattajalle ja uutinen julki. Pikaisesti näpyttelin superuutisen myös Facebookiin, josta alkoikin onnitteluja sadella. Kiitos kaikille onnittelijoille! Kiitos Reginalle kasvatista ja kiitos tuomareille, jotka äänestivät poikaa!

Kuvassa Kapu paneelissa.
Kuva: Anzelika Vorobjova.

Tässä kuva Kapusta ja jättikokoisesta Junior Winner-ruusukkeesta:


Ja todistusaineistoa tässä kuvassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti