maanantai 27. helmikuuta 2012

Helmikuun näyttelykokemuksia

Helmikuussa kävimme Haadeksen ja Kapun kanssa parissa kissanäyttelyssä.

18.2.2012 kukon laulun aikaan lähdimme ajamaan kohti Jyväskylää, jossa Kapu osallistui nuorten luokkaan ja Haades tuli kaverikissaksi. Jaska jäi kotiin pitämään vahtia ja herkuttelemaan tällä kertaa aina auki olevasta raksubaarista. Kapu nominoitiin ja pääsi loppukilpailuun, jossa ensin tuli tasapeli ja ratkaisijatuomari valitsi sitten kilpakumppanin paremmaksi. Haades hoiti taas vartijan virkaa erittäin hyvin ja Kapu loikoili mökissä rennosti nauttien lämpöpedin lämmöstä.
Tähän näyttelyyn emäntä oli ommellut uudet näyttelyverhot fleecestä ja ne testattiin näyttelyssä toimiviksi. Paksuthan ne ovat ja vievät näyttelylaukussa runsaasti tilaa puuvillaisiin verrattuna, mutta nyt on euroverhotkin pojilla.


Kuvassa pojat tutkivat näyttelylaukun sisältöä ja tarkastavat, että kaikki tulee mukaan.


Kapu tyytyväisenä näyttelyhäkissä olevassa mökissä, jossa lämpöpeti lämmittämässä.

Haades hoiti vahdin virkaa.
Seuraavana viikonloppuna 24.-26.2.2012 suuntasimme kahden pojan kanssa Matka Saarenpään kyydillä Tallinnaan. Ensimmäiseksi ulkomaan näyttelymatkaksi valitsimme järjestetyn matkan, jotta eksymisiltä ja muilta hämmingeiltä vältyttäisiin. Matka alkoi jo perjantaina laivaosuudella. Matkassa olivat siis Haades ja Kapu. Tallinnaan saavuttua menimme hotelliin, pienen asettumisen jälkeen lähdettiin Rocca al Mare-ostoskeskukseen koko bussiporukalla. Emäntä osti sieltä evästä näyttelyyn ja kaksi uutta lelua kissoille. Lauantaina aamupalan jälkeen bussillinen suomalaisia lähti kohti näyttelypaikkaa kissojensa kanssa, sitten eläinlääkärintarkastukseen ja vielä häkkipaikkojen valintaa tekemään. Pojilla oli näyttelyverhot mukana, koska emäntä oli yksin matkassa ja halusi jättää turhat hienostelut = kantamukset kotiin. Sentään retkituoli oli mukana, mikä osoittautui turhaakin turhemmaksi. Haades tarvitsi reissulta ulkomaan sertin ja se saatiinkin lauantaina, jolloin hän valmistui International Premieriksi. Kapun lauantainen tulos oli EX1. Haades oli tuomarin ainoa kastraattiuros, joten paneeliinhan poika päätyi näyttelyuransa ensimmäistä kertaa. Hiukan emäntää jännitti, miten antaa tuikituntemattoman ottaa pois paneelihäkistä, mutta hyvin antoi. Hiukan altakulmain kyllä kyyläili assistenttia, mutta kiltti poikahan Haades on, vaikka ulkonäkö ja satunnaiset suhinat voivat toista ehdottaa. Paneelissa Haades sitten pokkasi Tuomarin paras-mitalin hävittyään kisassa. Näyttelyn jälkeen hotellille ja syömään! Emäntä oli niin väsynyt päivästä, että alkuperäisestä suunnitelma ruokailla hotellin ravintolassa, tyytyi syömään hotellihuoneessa edellisenä päivänä ostettua Prisma-tuliaisia, sitten poikien leikitystä huoneessa, kunnes menimme nukkumaan rättiväsyneinä.
Sunnuntaina Haades siirtyi kilpailemaan yhtä luokkaa ylemmäksi ja aloittamaan seuraavan sertimetsästyksen ja haaveissa Grand International Premier-titteli. Ennen Kapun tuomarivuoroa ehdimme käydä kuvauttamassa poikaa Tessalla. Todella hienoja kuvia on pojasta tulossa. Haadeskin oli tarkoitus kuvauttaa, mutta ehkä seuraavalla Tessan Suomen reissulla sitten. Kapun näyttelytulos säilyi sunnuntainakin samana eli EX1. Haades oli tänäänkin ainoa kastraattiuros, joten lisää paneelikokemusta pojalle. Tällä kertaa poitsu oli sijoitettu paneelihäkkimutkaan, joten piti laittaa reunalevyjä naapurihäkkeihin, koska poikahan alkoi sähistä naapureille, joita sivusilmällä näki vieressä olevan. Siellä sitten rauhoittelin poikaa, kun odotettiin vuoroa. Samainen assistentti tänäänkin nappasi Haadeksen ja tiukan tasapelikisan jälkeen toinen Tuomarin paras-mitali tuli talteen. Ennen paneelin alkua olin pakkaillut kamoja kasaan ja vienyt osan bussiin valmiiksi. Kuten lauantainakin, niin tänäänkin oltiin viimeisenä bussissa poikien kanssa, kun IV kategorian kissat ovat paneelissa viimeisenä vuorossa. Näyttelyn jälkeen suorinta tietä satamaan ja kohti Helsinkiä, josta sitten isäntä tuli hakemaan meidät kotiin. Jaska odotteli kotona innoissaan, kun oli ollut ilman leikkikavereita lähes kolme päivää.
Iltasella ilmoitin vielä tuleviin näyttelyihin Haadeksen luokkamuutokset, lähetin catshow:hun näyttelytulokset ja tein valmiiksi Kissaliiton valmistumisilmoituksen, jotta saadaan pojalle suuren suuri International Premior-ruusuke koristamaan seinää.

Pojat menomatkalla bussissa:Tässä kuva poikien näyttelyhäkistä. Kuvasta puuttuu Haadeksen toinen mitali. Oikealla häkissä myös poikien uusi näyttelyvessa, kun emännällä meni hermot matalareunaisen vessan kanssa häärätessä hotellihuoneessa. Jospa tämä hiukan vähentäisi sitä yli heitettävää hiekan määrää.


Tässä kuva eräästä iltapalastani. Oli todella herkullinen marenkikääretorttu. Nam!
http://www.matkasaarenpaa.net/
http://www.tessa.lv/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti