sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Scandinavian Winner-näyttely Suomessa

Suomessa oli ensi kertaa Scandivian Winner-näyttely 16.-17.4.2016. Näyttely on aiempina vuosina ollut vuorovuosin Ruotsissa ja Norjassa. Tokkopa sitä Niken kanssa sinne osallistuttiin.


 

Lauantaina aikaisin aamulla isäntä antoi kyydin messukeskukseen ja sisälle päästiinkiin etuajoissa eläinlääkärin tarkastukseen. Todella mahtavaa, koska aamusää ei kovin lämmin ollut. Eläinlääkärintarkastuksen läpi ilmoittautumaan ja sitten häkin metsästykseen. Emäntä oli päättänyt vähentää kantamisia tähän näyttelyyn ja jättänyt yleensä käyttämän sturdinäyttelyhäkin kotiin ja ottanut näyttelyverhot mukaan. Häkki löytyikin pienten kommervenkkien kautta ja niin saatiin verhot pienoisen saksimisen jälkeen paikoilleen. Tykötarpeet sisälle ja Nikke loikoilemaan pesään.

Luettelon selaus oli siitä mielenkiintoista tässä näyttelyssä, koska tuomarijako selviää vasta näyttelyaamuna luettelosta. Näissä erikoisnäyttelyissä tuomarijako tulee julki siis vasta näyttelyaamuna, kun se muissa näyttelyissä kerrotaan vähintään viikkoa ennen näyttelyä.



Näyttelyssä on lauantaina perusarvostelu ja tuomarin parhaiden valinnat ja sunnuntaina ainoastaan loppukilpailu eli best in show. Lauantaina Niken tuloksena oli kunniamaininta sekä valinta tuomarin parhaaksi. Huh huh. Tämä oli meidän ensimmäinen näyttely tänä vuonna Fifen uudella kategoriajaolla, joten senkin suhteen oli mielenkiintoista.



Tuomarin parhaaksi valitut saivat lasisen pokaalin.


Sunnuntaina sitten aamusta näyttelypaikalle ja tällä kertaa emäntä ajoi ihan itse näyttelypaikalle isännän jääden katselemaan formuloita. IV-kategorian loppukilpailu alkoi klo 11, joten siihen asti oli aikaa tehdä ostoksia messuilla, jutustella tuttujen kanssa sekä vaan oleskella.

Loppukilpailussa tuloksena IV-kategorian kastraattiurosten suhteen oli cornish rexin valinta kauneimmaksi. Onneksi olkoon! Mikäs siinä, tämä tiesi Nikelle loppupäivän erittäin antoisaa rentoutumista. :)

 
 
Tässä loppukilpailun lavaa

 
 
Tuomarien pöydät lavalla valmiina. Ennen loppukilpailun alkua oli musiikkiesitys.

 
Tässä Niken tuomari tutkailee Nikkeä loppukilpailussa.
 
 
 
Tässä voittajan palkintopokaali ja ruusuke. Lisäksi oli palkinnoksia ainakin kissanhiekkaa ja jättimäinen ruokasäkki.


 
Kaikki osallistuvat kissat saivat näin kivan suomiväritteisen ruusukeen.


 
 
Suomen Kissaliitolla oli messuilla oma ständinsä, josta sai ostaa mm. titteliruusukkeita.
Komeita ovat.

 
 
Lauantaista asti emäntää houkutti tälläinen lakuämpäri ja sitten sunnuntaina houkutus kasvoi liian suureksi ja ämpäri kotiutettiin. :)

 
Nikke näyttelypesässään löhöilemässä.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti