torstai 31. lokakuuta 2013

Syksyn näyttelyistä

Tänä vuonna emäntä on painanut kaasujalkaa runsaasti ja käynyt "pohjoisen" näyttelyissä. Keväällä käytiin Kuopiossa ja nyt syyskuun lopulla Seinäjoella. 28.9.2013 matka alkoi matkakumppanin haulla ja auton lastauksella. Emäntä saisi Niken vasta paikanpäällä haltuunsa, joten menomatka sujui mukavasti aika ääneti. Kaksi pysähdystä tehtiin ja saavuttiin perille klo 9.15, josta suoraan eläinlääkärin tarkastukseen jonottamaan. Emäntä soitti tässä välin Niken haltijalle ja Nikke olikin jo paikalla ja tuotiin emännälle jonoon odottamaan tarkastusvuoroaan. Siinä tovi odotettiin ja sitten vihdoin päästiin poika laittamaan sturdiin. Ennen tuomarille pääsyä, emäntä vei paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen pisteelle lahjoitettavaa ruokien ja lelujen muodossa ja jutusteli parin kanssaihmisen kanssa.



Tuomari oli meille entuudestaan tuttu ja Niken aiemmin nähnyt nuorena, joten oli kiva kuulla, mitä mieltä Nikestä nyt oltiin. Sertin sai ja kutsun tuomarin paras -valintaan. Kun sen aika tuli, niin sitten jännitettiin kuka neljästä valitaan... Valinta osui Nikkeen. Jee! Sitten jännittämään, kuka tulisi kilpakumppaniksi ja paneelia. Hui! Sillä välin emäntä teki hiekkaostoksia ja hemmotteli Nikkeä. Paneelissa sitten jännitettiin, miten käy ja hyvinhän siellä kävi. Nikke voitti!! Jippii! Kun näyttelypäättyi, Nikke ja emäntä autoon ja hotellia kohti. Hotelli olikin ihan parin minuutin päässä näyttelypaikalta ja loppuilta meni leikkien, leväten ja syöden.



Sunnuntaina 29.9.2013 saavuttiin ajoissa näyttelypaikalle ja taas odoteltiin vuoroamme. Tänään kategorian kissat olivat yhdellä tuomarilla, joten jännitystä oli runsaasti ilmassa. Nikke sai tänäänkin sertin ja kutsun tuomarin paras- valintaan. Tuomari valitsi Niken parhaaksi. Jihuu! Ennen paneelia emäntä täytti auton mahdollisimman valmiiksi ja yhdessä matkakumppanin kanssa roudattiin ja järjesteltiin autoa valmiiksi, jotta päästäisiin ripeästi kotimatkalle. Paneelissa kategorian kissat vain esiteltiin, koska ei ollut kilpailua ja kissa tuotiin omistajalle esittelyn jälkeen. Jee! Sitten paluumatkalle. Paluumatkalle emme pysähtyneet kertaakaan, joten klo 8 jälkeen oltiin perillä. Pienen harhamutkan kautta emäntä ja Nikkekin saapuivat kotiin puoli yhdeksän maissa.



Ennen World Winner -näyttelyä käytiin vielä Kirkkonummella pitkästä aikaa yhtenä päivänä Niken kanssa. Eli 12.10.2013 emäntä koukkasi tälläkin kertaa kyytiläisen mukaansa ja matka aamusella alkoi. Eläinlääkärin tarkastuksesta lävitse ja sturdi pystyyn ja sitten odoteltiin näyttelyn alkua. Emäntä olikin tällä kertaa tutkintoassistenttina, joten piti pitää silmällä Niken tuomarin tilannetta samalla. Nikke sai tuomarilta sertin ja kutsun tuomarin paras -valintaan. Siinä sitten taas jännitettiin, miten käy ja hyvinhän siinä pitkän pohdinnan jälkeen kävi. Nikke meni loppukilpailuun! Kyllä kilpakumppanin selviämisen jälkeen alkoi emäntää jännittämään urakalla... Mutta turhaan, Nikke meni ja voitti! Wuhuu! Ei olisi emäntä uskonut tätä. Tämän jälkeen Nikke takaisin sturdiin ja emäntä jatkoi vielä parin kissan verran assistentin hommia loppukilpailussa. Kun tehtävä oli suoritettu, kamojen kantamista autoon yhdessä kyytiläisen kautta ja kyytiläisen vieminen kotiin ja kotia kohti. Isäntä ja pojat kotona odottivat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti