torstai 29. joulukuuta 2011

Tähän saakka kertyneitä näyttelykommelluksia

Olemme poikien kanssa käyneet kissanäyttelyissä menestystä hakemassa ( :) ), mukavia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. Kaikkia näitä on tähän mennessä kertynyt, kuten myös kommelluksia. Emäntä oli niin fiksu, että osti meille oman näyttelymajan, jonka suojissa on kiva makoilla. Vielä kivempaa on tuolla riippukeinussa kahdestaan lötköttää. :) Emäntä on hankkinut myös näyttelyverhot silloin, kun menemme näyttelyyn yhden kanssa.Jaska ja Haades aloittivat näyttelyuransa 14.5.2011 Tampereella, josta molemmat saivat saman arvostelutuloksen: EX1.
Seuraava näyttely, jossa olimme oli 30.7.2011 Espoossa suuren suuressa hallissa. Sielläkin saimme saman tuloksen. Tässä olimme molemmat jo nuorisoluokassa.
28.8.2011 olimme kotikaupungissamme Vantaalla, jossa sama tulos. Kokemusta oli kertynyt, joten osasimme tässä välissä ottaa jo rennosti.
3.9.2011 suuntasimme Jaskan synnyinkaupunkiin, jossa Haadeksen tulos oli EX1 ja Jaskalla oli omassa luokassa kilpakumppani, joka veti pidemmän korren ja Jaskan tulos oli EX2. Tämä oli Jaskan viimeinen nuorisoluokan näyttely ja seuraavaksi Jaska siirtyi aikuisten luokkaan.
Jyväskylässä olimme 8.10.2011, jossa Jaska ensimmäistä kertaa oli kastraattiluokassa ja tuloksena oli ihkaensimmäinen CAP-serti! Wuhuu!!! Haadeksellä tässä näyttelyssä oli ensimmäistä kertaa kilpakumppani, joka veti pidemmän korren ja Haadeksen tuloksena oli EX2. Jännä juttu, että molemmat pojat saivat viimeisessä nuorisoluokan näyttelyssä EX2-tuloksen. Koska sertiputki oli avattu, emäntä päätti näyttelyttää meitä jatkossa kaksipäiväisesti. Mahtavaa!
19.-20.11.2011 oli ensimmäinen kaksipäiväinen näyttely ja sehän on raskasta puuhaa. Tämä oli Helsingissä ja ihan kotinurkkiemme luona. Lauantaina Haades avasi CAP-sertiputkensa ja Jaska yllätti todella puun takaa: tuloksena CAP-serti, BIV ja NOM!! Emäntä ja isäntä olivat ihan maireina. :) Jaskalla oli tuossa BIV (Värin parhaassa) kaksi muuta kilpakumppania, joten hienosti pärjäsi nuori mies "vanhusten" keskellä. NOM:iin (Tuomarin paras-valintaan) Jaskan ei tarvinnut edes mennä vaan tuomari valitsi Jaskan suoraan loppukilpailuun! Taas oltiin niin maireina. Valitettavasti Jaskaa ei loppukilpailussa (paneelissa) nähty, koska poikahan laittoi punnuksen jalkoihin ja sanoi assistentille, että minuun ette koske! Ja suhina päälle. Sunnuntaina Haades pokkasi toisen CAP-sertin ja Jaskalla tuloksena oli EX2. Jaskalla oli samat kilpakumppanit kuin lauantaina, mutta nyt tuomari oli eri ja mielipide sen mukainen. Mutta erinomainen näyttelyviikonloppu!
Turussa 26.11.2011 olemme Jaskan kanssa käyneet viimeksi näyttelyssä, jossa hän pokkasi viimeisen tarvittavan CAP-sertin, jotta ensimmäinen titteli tuli taskuun. Jaska on nyt Premier! Myöskin Haadeksella oli Turussa onnen päivät, koska hänkin valmistui Premieriksi! Turussa mukaan tuli myös nuorimmainen eli Kapu. Ensi alkuun Kapu oli tarkistusluokassa, jotta hänen värinsä saa varmuuden ja samana väri pysyi. Tuomari piti Kapusta niin kovasti, että loppukilpailuun laittoi pojan. Loppukilpailussa oli tilanne niin tiukka, että kolmannen tuomarin apua tarvittiin tasapelin johdosta. Valitettavasti tämä "varatuomari" piti toisesta enemmän kuin Kapusta, mutta hyvä näyttelypäivä oli tämäkin kokonaisuudessaan.
Seuraavaksi suuntasimme 10.12.2011 Vantaalle näyttelyyn Haadeksen ja Kapun voimin. Jaska jäi kotiin kasvamaan suuremmaksi. Haades oli nyt siis Premier-luokassa ja metsästämässä CAPIB-sertejä. Tämä serti lauantaina tulikin mukaan ja keräys jatkukoon. Kapulla tuloksena oli EX1. Hän piti todella paljon meidän nuorimmaisesta.
Sunnuntaina 11.12.2011 Haades yllätti emännän todella, kun toisen CAPIB-sertin lisäksi oli BIV! Huh huh, oli emännällä ilon aihetta! Tämän sertin jälkeen Haades suuntaa ulkomaille, jotta seuraava titteli, International Premier, tulisi pokattua. Kapun näyttelytulos oli sunnuntain osalta loppukilpailuun meno ja sielläkin tilanne oli taas tasapeli, jossa kilpakumppani veti pidemmän korren. Mielenkiintoinen viikonloppu oli tämäkin.
Uusi vuosi oli tämän vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu Kapulle; tosin Haades lähti kaveriksi mukaan, niin oli mukavampaa makoilla ensimmäistä kertaa näyttelyhäkissä verhojen suojissa. 31.12.2011 Kapu oli loppukilpailussa ainokaisena ja siten KPP (Kategorian paras pentu) ja palkinto oli muhkea (kuva alla) . 1.1.2012 Kapu nominoitiin loppukilpailuun ja tällä kertaa siellä oli myös kilpakumppani. Lopputulema oli 2-0 äänin Kapulle toinen pokaali, joka oli tällä kertaa kultaisen värinen. Wuhuu!! Emäntä oli niin onnellinen, että onnen kyyneleitä tuli. Haades suojeli Kapua erinomaisesti muilta kuin emännältä ja naapurikissoja varten piti laittaa "suojavanerit" häkin sivuille, ettei Haadeksen koko viikonloppu olisi mennyt vahtimisessa. Välillä kuului murinaa, sihinää ja suhinaa, mutta pääasia, että vartiointi pelasi. :) Mahtava viikonloppu ja alkoi vuosi 2012 oikein onnistuneesti. Katsotaan, mitä muuta tämä vuosi tuo tullessaan...

Ensi vuoden alustavat näyttelysuunnitelmat on tehty ja niistä sitten lähempänä lisää. Tarkoitus on kaksi kertaa tehdä reissu ulkomaille, mutta muuten pysytään Suomen kamaralla.


Tässä kiva linkki, josta näkee näyttelytuloksiamme virallisilla nimillä. Myöskin ranking-lista on mielenkiintoinen.

http://www.catshow.fi/

Vuoden 2011 ranking päättyi siihen, että kategorian IV kastraattiuroksissa Haades tuli sijalle 12 ja Kapu nuorissa sijalle 12. Kapu oli rotukohtaisessa rankingissä nuorissa sijalla 4 ja Haades sijalla 17. Näitä sijoituksia on kiva seurailla. Jaska ei valitettavasti yltänyt sijoituksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti