lauantai 9. elokuuta 2014

Heinäkuussa reissattiin Itä-Suomessa ja etelämpänä

Tämän kesän todellinen extremenäyttelymatka tehtiin emännän ja Niken voimin Toivalaan. Matkaan lähdettiin jo perjantaina emännän töitten jälkeen. Kynnen leikkuut ja korvien tuunaukset oli tehty jo torstaina sekä tarvikkeiden pakkaus, joten perjantaina ei ollut muuta kuin auton lastausta ja matka kohti Itä-Suomea sai alkunsa.

Jonkin aikaa matka sujui viikonlopun menoliikenteen letkassa, mutta leppoisasti matja joutui. Perille päästiin iltakahdeksan aikaan. Hotellimme oli tuttu jo viime vuoden puolelta, joten auto parkkiin ja tarvittavat tarvikkeet mukaan ja hetkeksi vielä iltaa viettämään Niken kanssa.

Aamulla 5.7.2014 aikainen herätys ja siitä vielä kymmenen minuutin ajomatka ja perillä oltiin. Eläinlääkärin tarkastuksesta sisälle ja sturdiin majailemaan. Ennen arvotelua oli aikaa rupatella tuttujen kanssa ja tehdä pieni kissahankintoja. Tuomarilta saatiin serti. Koska Niken jälkeen tuomarilla oli toinen kastraattiuros, niin hän otti tuomarin paras-kisan heti perään. Ja valinta kohdistui Nikkeen! Jee!

Siinä tovi vielä odotettiin loppukilpailun alkua syöden ja silittäen. Loppukilpailussa meitä lykisti ja Nikke valittiin parhaimmaksi. Myös Niken poika, Omenatarhan Part Time Lover, oli paras loppukilpailussa. Jippii!


 
Kuvat on otettu viikko ennen tätä näyttelyä, mutta yhtä ihana poika oli.
 
 
Näyttelyn jälkeen hotellille lepäämään ja leikkimään. Nikke simahtikin syliini suoraan ruokailun jälkeen ja niin nukuttiin makoisasti.
 
Sunnuntaina 6.7.2014 sitten pakattiinkin auto kokonaan valmiiksi ja kirjauduttiin ulos hotellista ja ajettiin näyttelypaikalle. Siellä tuttuun tapaan odoteltiin omaa vuoroa. Myöskin serti saatiin tänään ja valinta Tuomarin parhaaksi osui Nikkeen. Ennen loppukilpailua emäntä pakkasi autoa lähtökuntoon näyttelytavaroiden osalta. Loppukilpailussa tuomarit äänestivät kilpakumppania paremmaksi, joten "mainetta ja mammonaa" ei tänään tullut. Tämän jälkeen saikin poistua ja kaasutella kotia kohti. Kotona oltiin puoli kahdeksan aikaan ja soturit ottivat ilolla Niken vastaan. Ja ilta meni soturien painiessa ja toisia takaa-ajaen.
 
 
*     *     *
 
Sitten huilittiin jokunen viikko, kunnes oli aika mennä seuraavaan näyttelyyn. 26.7.2014 isäntä kyyditsi emännän ja Niken Helsingin Kaapelitehtaalle ja hetken aikaa siellä seuranamme oli. Eläinlääkärintarkastuksen läpi päästyämme, sturdi pystyyn ja Nikke lekottelemaan. Todella kuumaa näyttelypaikalla oli, joten häkkituuletin toimintaan ja emännälle viuhka heilumaan. Arvostelun alkua odotellessa, aika meni jutellessa ja istuessa sekä Nikkeä viihdyttäen. Tuomarille aikansa kuluttua päästiin ja serti saatiin. Jonkin ajan kuluttua oli Tuomarin paras-valinnat ja siellä emäntä jännitti Nikke näyttelyasennossa, hiki valuen. Valinta osui Nikkeen; huh huh. Emäntä jatkoi tämän jälkeen hikoilua loppukilpailua odottaessa. Siellä sitten jännitettiin, kuka kolmesta kastraattiuroksesta olisi komein. Että emäntää jännitti valinnan tuloksen odotus ja valinta osuikin Nikkeen! Jee! Siinä sai hikikarpaloita pyyhkiä.
 

 
Kuvat Petri Jaakkola
 
 
Sunnuntaina 27.7.2014 jatkettiin hikoilua ja jännitettiin, miten sertin kanssa käy. Nimittäin tämän päiväisen sertin johdosta, Nikestä tuli Grand International Premier. Jippii!
 
 


Ja tänäänkin sai emäntä hikoilla Tuomarin paras-valinnassa. Tällä kertaa oli puuvillahansikkaat emännän käsissä auttamassa Kaapelitehtaan kuumuudessa. Valinta kohdistui sunnuntaina myöskin Nikkeen ja hikoilua siis jatkettiin vielä loppupäivä. Loppukilpailussa viuhka heilui ja hiki valui. Onni oli myöten ja Nikke valittiin parhaaksi. Tuplavoitto siis viikonloppuna! Jei jei!

 
Kuva Heikki Siltala